0
0
0
s2sdefault

Alle os som har besøgt Hua Hin, kender vel gaden som læber lang med vandet fra fiskerimolen, og op til Hotel Hilton. Men hvor mange af os, ved at alle de restauranter og gæstehuse, som findes i den side af gaden som vender mod havet faktisk er bygget på offentlig land? Og man kan vel også sige, at hvad kommer det os ved? I hvert fald så længe vi kan have nogle gode oplevelser i området.

TH huaHin13

Efter fem måneder i Krabi by sidste vinter, besøgte jeg Hua Hin på vej hjem til EU sidst i april i år. Og på min vej hen ad netop den vej, så jeg det lige før jeg drejede op mod Kurts sted "Jail House". Den restaurant hvor først i 90erne, for første gang i mit .liv smagte fiskesuppe baseret på kokusmælk, ja den restaurant var væk.

Jeg tænkte ikke mere over det, og gik forbi ruinerne et par dage, indtil jeg så et skilt med en ubehjælpsom tekst på engelsk, og nogle sort hvide fotos fra ja måske 50 år tilbage.

TH huaHin6

 Billederne viser et fiskersamfund, både som er ankret op ude i vandet, og simple huse som er smækket op på stranden. Teksten under billederne kan vel frit oversættes til:

Hvorfor bliver vi, som skabte Hua Hin, til ulovlige besættere. Behandl os ordentligt. Domstolene har beordret os væk, vi som etablarede hua Hin. OK. Indrømmet... oversættelsen er meget fri, men meningen er solidarisk nok.

TH huaHin3

Læg mærket til betegnelsen VI. Der er ikke meget VI over de nuværende ejere og brugere af de ejendomme, som findes på den havnevndte side af gaden. Ejerne kan sagten være efterkommere af de oprindelige fiskefamilier. Sagtens. Men... Da jeg første gang besøgte Hua Hin, og gik langs med husene, var der stadig familier som reelt havde deres hjem i bygningerne. Man kunne følge familieliv, arbejdsliv for de som kombinerede privatliv og mindre virksomheder som skræddere, købmandsbutikker, og lignende.

 

Da jeg sidst var i Hua Hin, var der så vidt jeg kunne se, kun én familie tilbage, som brugte deres ulovligt beliggende ejendom som privat bolig.

TH huaHin14

I dag drives der eksklusive restauranter, indiske skræddere har lejet sig ind, og der er stadig nogle gæstehuse tilbage. 

TH huaHin7

Alle ejendommede på havsiden, er mig bekendt bygget på offentlig land. Det samme er gjort snesevis eller hundredvis af steder rundt i Thailand. Et af de mest kendte er havsiden af Walking Street i Pattaya.

Man kan så undre sig over, at det thailandske samfund aldrig har klaret problemet. Udstedt skæder på jorden/ sandet :-D , eller fjernet de ulovlige beboelser, i stedet for at vente indtil området er fyldt med gode populære forretninger.

Nu står man så i en tab tab situation. De ulovlige forretninger er populære, turister sværmer til som fluer. Arbejdspladser er der også i projekterne. Osv. Livet leves videre. Hvordan er det man siger på dansk? Når døre lukkes, åbnes der nye andre steder.

 

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies