0
0
0
s2sdefault

Jeg har ikke købt et målebånd som jeg kan klippe en dag af ad gangen, og så alligevel... jeg har det bånd inde i hovedet, og nu her på denne dagblog. Hvis du ikke har fulgt med i mine skriverier, skal du vide at jeg er sommer / vinter nomade. Om sommeren er jeg i Bulgarien, og det andet halvår er det Thailand.

TH Kra1

Den lille færgehavn over til den muslimske ø overfor Krabi by.

Ordningen som nomade begyndte  i 2015 / 16. Første vinter var jeg i Sihanoukville i fire måneder. Jeg har boet i Cambodja tidligere. Fire år i Kampot, og senere fire år i Cambodjas Pattaya, nemlig Sihanoukville.

Sidste vinter valgte jeg Krabi by, nok mest fordi jeg kendte en smule til Cafe Europa. Jeg havde været der for mere end 20 år siden da jeg cyklede 6000 km i Asien med min indonesiske magisterkone. Da jeg rejste mod Krabi, vidste jeg ikke at stedet af de to ejere var dømt til lukning. Hvis jeg havde fået den info inden afrejse, havde jeg fundet på noget andet.

Henrik og hans kone Tip fra Cafe Europa, var meget hjælpsomme inden og efter ankomsten. Det kan godt være at det havde været et oplagt samlingssted tidligere, men det var det ikke da jeg ankom.

TH kra2

Det lokale mandag onsdags aftenmarked var et af mine fristeder. 

Ellers er området fantastisk. de lokale er generelt meget meget søde og hjælpsomme. Og området egner sig utroligt godt til min besættelse "motions cykelture" mindst hver anden dag. Men jeg var for meget alene. Fandt nogle bekendte fra Wales, og det var fint, men det var ikke nok. Ikke at jeg vil sidde lårene af folk. Men et par snakker, to tre gange om ugen, det var det som jeg nu søgte. Også med danskere, men ikke kun. Mindst halvdelen af de godt 25 år, jeg har boet og arbejdet i Asien, havde der ikke været danskere indenfor.

Læs også:

FASTHOLD DINE PENSIONSTILLÆG - BLIV NOMADE I THAILAND / EU

REGLER OG MULIGHEDER FOR EN NOMADE PENSIONIST - EU THAILAND / ASIEN

I løbet af sommeren har jeg arbejdet med planer om enten at vælge Hua Hin, eller Udon Thani, det sidste sted kender jeg lidt til. Jeg har boet der i to omgange. Men det endte med et andet sted, hvor jeg også har boet før. Nemlig Jomtien ved Pattaya. Nu ved jeg i grunden ikke, hvorfor det valg var så længe om at lande. Måske noget med, at jeg mener at specielt Pattaya miljøet er blevet langt hårdere de sidste 10 år.

Men nu er beslutningen så taget. Fra sidst for 10 år siden, kender jeg folk i både Pattaya og i Jomtien. Og jeg har fået nye kontakter via de Facebook grupper, som jeg kører nu.

Og her sidder jeg så, og prøver at beskrive det som sker,  i og omkring mig i disse dage. Vidende at når jeg har skrevet dette, skal jeg have sendt depositum til en lille lejlighed i Jomtien. Flere har været hjælpsomme med at finde en lejlighed, og nu er der så taget en beslutning. Lejligheden er billigere og bedre, end noget jeg så i både Krabi og i Hua Hin. Det er vel helt som forventet, men alligevel. Som jeg har fortalt Niels, som har hjulpet mig med det sted, er jeg en glad mand.

TH kra cyk ting

Man kan sende sin cykel med det thailandske postvæsen. Samme med kasserne. Lækkert.

Jeg har jo nogle ting, ikke mindst min supercykel stående i Krabi by. Jeg har et visarun ret hurtigt efter ankomsten. Det fikser jeg så i Penang i Malaysia, og flyver først til Krabi hvor jeg får afviklet det jeg har med min tidligere husvært der. Sendt cyklerne og tre papkasser til Posthuset i Jomtien, og så videre til Penang osv.

Selve livet i Jomtien. Hvordan bliver det? Tjae. Jeg plejer at sige, at det bare er miljøet, som jeg flytter. Jeg står op tidligt, passer mine ting i løbet af dagen. Skriver fem seks timer (mindst) dagligt, og smutter så ud i samfundet og drikker dagens første øl, det sker så ikke før end efter kl 18.00. Dagdruk har aldrig været mig, og bliver det heller ikke nu.

Da jeg boede i Jomtien sidst for 10 år siden, kørte jeg og min desværre nu afdøde indonesiske kæreste næsten dagligt ned mod Sattahip, og ind i baglandet, på den anden side af Sukhumwit. Og det er så det samme jeg vil gøre nu, alene, og scooteren er så skiftet ud med en mountainbike (MTB). I Krabi cyklede jeg op til 60 km. hver anden morgen, ved solopgang. Og jeg håber, at det bliver det samme her. Cyklen hiver jeg så også frem til smutture ind til Pattaya og Naklua.

Godt. Nok for nu. Jeg vil prøve at skrive en blog, hver eneste dag indtil jeg lander i Jomtien.

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies