0
0
0
s2sdefault

Endelig. Det sidste år, godt og vel, har for mig været lidt for viderekomne. Og nej, jeg er langt fra at være en nybegynder, men skader og sygdom har været fremtrædende, også siden jeg ankom til Medan i det nordlige Sumatra for fire måneder siden. Ikke mindst var det hårdt at cykling var og er et No No i Medan. Jer der har fulgt med i mine dagblogs de sidste to år, ved hvor meget cykling som motion betød for mig.

 Royal Fitness Center i millionbyen Medans centrum, er en del af et stort forholdsvis nyt lejlighedskompleks. Min familie i Medan har tidligere været medlemmer, og allerede i november 2018 var jeg nede for at tjekke centret. Og det jeg så den gang, var ret enestående. En stor svømmepøl med sociale områder omkring pølen. I et toetager "tårn" med boksering og sandsække.

ID Me Royal1

Inden jeg tog af sted havde jeg tænkt på, at stedet nok ville være domineret af etniske kinesere, som k u n udgør ca 4% af den indonesiske befolkning. Jeg har tidligere skrevet meget om det indonesiske samfund. Og for 15 til 20 år siden ejede de 4% etniske kinesere mindst 80% af det private erhvervsliv. Og det er så her, at du kan undre dig over hvad de etniske kineseres økonomiske formåen har at skaffe med min indmeldelse i et fitness center.

ID Me Royal2

De etniske kinesere er uglesete blandt både de kristne og blandt muslimerne. Da den indonesike såkaldt demokratisk valgte diktator Suehartoe bleb styrtet for cirka 20 år siden, gik det også ud over kineserne, som samarbejdede med diktatoren. På en enkelt nat blev der nedbrændt 5000 bygninger i hovedstaden Jakarta. Siden da har der hersket megen frygt i den kinesiske befolkning. Og ejerlejlighedskomplekset som er "vært" for fitness centret, er stort set beboet af kinesere. 

ID Me Royal3

Og nu skal det så endelig handle om mig og min kondition, og ikke mindst mit helbred, som bortset fra mine kvæstelser, er helt i top, i det mindste i forhold til min alder. Helt bevidst begynder jeg langsomt og forsigtigt, og den første gang i det medanske fitness center tog cirka 45 minutter. Gik på løbebåndet i en halv time, plus lidt styrkelse af mine benmuskler.

ID Me Royal4

 Efter den første træning i tre fire måneder, gik turen tilbage til omklædningsrummet. Den finske sauna blev også brugt nogle få minutter. Og i morgen tager jeg så af sted igen. Igen en halv times rask gang på båndet, lidt mere muskeltræning, og måske lidt svømning.

ID Me Royal7

Jeg skal jo tilbage til Bulgarien om to måneder. Hvis jeg havde et halvt år tilbage, ville prisen for et medlemskort have været billigere. Nu måtte jeg slippe hvad der svarer til 330.00 kr. for de to måneder. Hvis jeg havde købt et tidsbegrænset kort, hvor man skal bruge centret før klokken 15.00, kunne jeg have sparet cirka 50.00 kr.

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies