0
0
0
s2sdefault

Transport. Midt i oktober 2018 landede jeg i Medan, indonesiske Sumatras million. Der var mange usikkerheder om konsekvenserne af min beslutning om, at jeg ville tilbringe den kommende nomadevinter i Indonesien. Men ting glædede jeg mig til, og som ikke kunne gå galt. Nemlig mit brug af Asiens bedste taxiservice, Blue Bird Taxi, som jeg havde brugt med stor glæde, ikke mindst gennem de år jeg boede i hovedstaden Jakarta. Men... Ups... Der var sket ting og sager på taxifronten mens jeg havde været væk fra landet, ikke mindst i Medan.

ID Med Taxi3

Når jeg fortalte  vidt og bredt om om min glæde over det kommende gensyn med Blue Bird, blev jeg mødt med beretninger om GRAB, som tilbød både Taxi service i form af bil eller minibus, eller MC-taxi. Jeg skulle bare have en APP sat ind i min mobiltelefon, så ville jeg have adgang til super service til halv pris. Med faste priser, og afhentning der hvor jeg opholdt mig.

ID Medan Samfund2

Sådan gik det til, at jeg, føler jeg da selv, blev udsat for et af den teknologiske udviklings små hverdagsmirakler. Nemlig et system som minder meget, formoder jeg, om det stærkt omdiskuterede UBER, som mig bekendt er forbudt i Danmark. Noget med manglende betaling af skat, vistnok også moms, manglendende sikkerhed, osv. osv.

Men i Medan bekymrer man sig ikke så meget om den slags, så sikkerheden ville man gerne have, og det var vel, ud den totalt problemfrie prissætning, en af grundene til GRABs og den langt mindre udbredte konkurrent GO-JEKs success.

ID Grab3

Systemet med både GRAB og GO-JEK er bygget op omkring  brugen af APPs, som kræver at man har adgang til en smart phone. Man finder Google Play, og søger efter taxiselskabet, downloader det, og vupti, så kan man glemme alt om forsøg fra chaufførens side om at skrue prisen op, fuske med ruten så den bliver længere, osv osv. Som de fleste der har besøgt lande som Thailand, Cambofja, Vietnam og Indonesien er konsekvens-eksperter i.

Man klikker sin taxi app frem, fortæller hvor man er, og hvor man vil hen. Og får så et pristilbud. Min erfaring ud fra de få gange jeg var tvunget til at bruge et almindelig gammeldags taxifirma, er at prisen var mindst den halve, meget ofte kun 30% til 40% af hvad normal taxifirmaer og ikke mindst deres chauffører ville kræve.

For at gøre det nemmere for kunden, har både GRAB og GO-JEK lagt navn og adresse på tusindvis af mulige steder, hvor fra man vil hentes eller briges til. Og man kan selv som kunde taste nogle favoritsteder ind, fra en eget hjem, til faste steder hvor man vil samles op, eller bringes til.

Ud over at begge firmaer yder taxikørsel med biler, har de begge en langt større MC- taxi service, som dog, siger min erfaring, mest bruges af lokale kunder.

Min egen begejstring for GRAB, og til dels GO-JEK havde fundament i mindst fem til seks turer om ugen i de 25 uger jeg var i Medan. Jeg brugte også GRAB et par gange i Penang i Malaysia. Jeg havde alt i alt tre oplevelser, som jeg nemt kunne have levet foruden, men det var småting sammenlignet med hvad jeg har oplevet både i Medan, og ikke mindst i Bangkok, når jeg havde brugt de traditionelle "Happy go Lucke" systemer.

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies