0
0
0
s2sdefault

Jeg har altid elsket at gå lange ture, når jeg var på rejser rundt i verden. Ikke mindst i Asien. Så jeg blev ret chokeret, og ramt på min trivsel, da jeg opdagede hvor vanskeligt og ikke mindst farligt det var at gå rundt i Medan.

 Hvem tilhører fortovene i store dele af millionbyen Medan i Nord Sumatra i Indonesien? Alle, er det enkle og klare svar. Altså lige undtaget de få, som vælger at gå fra punkt A til punkt B.

ID Medan fortove2

 Billedet her over viser med al tydelighed, hvor svært det kan være for sådan en som jeg, at spadsere rundt i byen. Der findes enkelte fortove, som bruges til det oprindelige formål, men i en rodet by som Medan, skal man lede lidt, før man finder fortove a la dem, som antyder fortove som dem vi kender i Danmark.

IMG 20181130 180508

Hvad tror du at du ser her over? Billedet er taget i det land i verden, som har flest muslimer. Husk det nu. Obat betyder medicin og eller pille. Hvis du kan finde det lille skilt, øverst i billedet, kan du se ordene Obat Kuat. Stærk medicin. Og i dette tilfælde kan det oversættes til "Viagra". Skiltene og de små simple butikker eller boder, som sælger "stærk medicin", ser man stort set alle vegne i de indonesiske byer. 

ID Medan fortove1

Billedet her er taget i den mindre gade, hvor jeg i vinteren 2018 / 2019 boede i Medan. Og det er på mange måder typisk for fortovenes kvalitet i området. 

IMG 20181130 181945

En lykkelig skomager, ind i mellem med hele fire medhjælpere, er en af millioner af indonesere, som bruger et fortov som fundamentet i sit levebrød.

IMG 20181130 182053

Her har du endnu en del af hans forretning. Hvad han gør med sine ting, når han er hjemme for at "leve", ved jeg ikke. Måske har han lejet sig ind i en baggårdd. Hvem ved. 

IMG 20181130 175853

Måske er fyren her bare fattig. Måske er han en af de mange psykisk syge, som aldrig kommer bare i nærkeden af behandling. På mine gåture så jeg ham flere gange spise direkte fra fortovet. Henkastede levninger, ofte serveret på bananblade, blev spist direkte på stedet. Han lever altså helt bogstaveligt af fortovene.

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies