0
0
0
s2sdefault

Der er flere måder at rejse til Indonesien på. Den lange stribe af øer er faktisk lige så lang som USA er bred, med mindst 3 tidszoner. Og de forskellige turistområder, hvis det er det man rejser efter, er meget forskellige. Fra Bali, over øerne mod øst over mod Australien, til øer som Batam og Bintang et par timer med færger fra Singapore, til en af verdens største øer, Sumatra, som det kan tage fire dage at køre igennem.

 Flyruterne fra Bangkok direkte til Jakarta og Bali dropper jeg her, og koncentrerer mig om de ruter, som de færreste danskere kender til. Og for mig vil det mest oplagte mål for videre rejse mod indonesien være Hat Yau i det sydlige Thailand, vel cirka 80 km fra grænsen til Malaysia.

TH Hatyai natbus

Jeg har kørt med natbus fra hat Yai til Johor baru ved grænsen til Singapore snesevis af gange. Og holder meget af det. Der er to chauffører i busserne, som skiftes til at køre og sove. Og jeg har aldrig mistet noget, selv om man sover godt på de brede sæder med masser af plads til lange ben. En stor del af medpassagererne er "prostituerede" som satser på et par ugers velbetalt arbejde i Singapore, mange af dem er ladyboys. Har aldrig haft dårlige oplevelser i natbusserne.

Fra Hat Yai kan du tage med tog eller bus til destinationer som Penang, Johor Baru ved grænsen til Singapore, og til selve Singapore. Fra Penang kan du sejle med hurtigfærge eller flyve til Medan på det nordlige Sumatra. Priserne er faktisk relativt tæt på hinanden. Flytiden er cirka én time, mens det tager mindst 6 timer at sejle til Belewan ved Medan.

MY Ferry Johorbaru batam

Fra Johor Baru er der færgeforbindelse til den indonesiske ø Batam. Første færge husker jeg er ved 7-tiden. Jeg mener ikke at de sejler i mørke, så mon ikke den sidste færge er ved 16 eller 17 tiden? Det er en smuk og spændende tur.

Tilbage til Hat Yai, hvor du kan tage natbusser til Johor Baru og Singapore. Jeg har selv taget den tur, valgte altid at køre med bussen til Johor Baru. Det er for mig billigere, og så er der meget lækker morgenmad at spise mens man venter på dagens første færge til øen Batam, mindre en to timers sejllads til forskellige havne på Batam. Øen havde været upåagtet, indtil den daværende diktator Suhartoe skabte en stor del af øen om til et gigantisk industrikompleks.

Eksempelvis har jeg flere gange besøgt den danske virksomhed Viking, som inden de flyttede videre til Thailand, i flere år havde produktion af redningsbåde i et af de største industrikomplekser på Batam. Jeg skriver mere om Batam senere, men lige nu vil jeg da ikke undlade at fortælle, at øen også har en udbredt sexindustri. Blandt andet ankommer der hver weekend hundredvis af mænd fra Singapore, med det ene formål at hygge sig blandt andet med købesex.

ID batam 1

Batam har en international lufthavn. Hvis du ankommer med færge, skal du være opmærksom på, at flybilletter normalt er billigere hos de agenter som står i færgeterminalerne, end i lufthavnen. Det er 12 år siden jeg var i Batam, så meget har sikkert ændret sig. Og nu køber jeg altid billetter på Internettet.

Batam har også en international lufthavn med forbindelse en stor del af Indonesien. Fra Medan i den ene ende af Indonesien, over til Jakarta, Surabaya ( landets næststørste by) og Bali. Der er også en færge eller to til naboøen Bintang, plus, mener jeg uden at have tjekket det, flere ekspressbåde over til Sumatra.

Til sidst vil jeg nævne, at der dagligt er en forbindelse fra Medan til Bangkok og retur til Medan. Det er AirAsia Indonesia, som driver den rute.

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies