0
0
0
s2sdefault

Et af de skønneste og originale steder jeg har besøgt i Asien, ja i hele verden, er Bukit Lawang, fire til seks timers kørsel fra Sumatras største by Medan. Bukit Lawang, eller den del af byen som denne fotohistorie handler om, var oprindelig en gangsti langs med floden i Leuser Nationalparker. Og det var d e t. Undskyld, altså lige med undtagelse af orangutangerne, som var ved at blive trængt ud i intetheden, på grund af de mange palmeolieplantager som bredte sig på Sumatra. Hvis orangutangerne aldrig var kommet så tæt på udryddelse, havde vi ikke haft vidunderlige Bukit Lawang som et utrigt anderledes og befriende refugie, som det er i dag.

 ID Bukit hovedg11

Bukit Lawang er mange blogs vær, denne kommer her fra kun til at handle om byens hovedgade. Billet her over et af slagsen. Må jeg hermed præsentere: Bukit Lawangs hovedgade, fotograferet af mig først i november 2018.

ID Bukit hovedg8

Bukit Lawang løber langs med den lokale flod, og en vigtig forretning for de lokale er at udleje slanger som oprindeligt blev brugt i lastbiler. Turister i alle aldre, stort set, flyder ned ad floden. De mest fanatisk fortsætter faktisk 35 til 40 km ned ad floden til den anden eller tredje halvstore landsby, hvor de står af, samler slangen op, og tager den første den bedste minibus tilbage til Bukit Lawang.

ID Bukit hovedg14

Da jeg var 15, sejlede jeg som messedreng med Charlotte Mærsk. Vi sejlede blandt andet od ad floden til Indonesiens næststørste by Surabaya. I hvert andet træ boede der mennesker, og i hvert andet var der aber, eller sådan husker jeg det. Her tre fire meter fra hovedgaden i Bukit Lawang for udtrykket "at bo i et træ" en anden betydning. Og jeg tror ikke en gang at de som bor i træet, er specielt fattige. Det er bare blevet sådan. Tror jeg nok.

 ID Bukit hovedg15

Jeg var i Bukit Lawang fire dage, og i den periode så jeg tre motorcykler på hovedgaden. Her har du én af dem.

ID Bukit hovedg17

Billedet her er som de andre taget i slutningen af regntiden. Så det er faktisk helt fint at det halve af hovedgaden består af trappetrin.

ID Bukit hovedg19

Nu vi er inde på regntid, vejen/ stien var regnet væk, så en halv snes fyre reparede løs, noget de sikkert på gøre nu hvor den er anlagt midt på en skrænt som fører ned til floden.

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies