0
0
0
s2sdefault

Forbrugerklagenævnet afviser dansk forbruger der ikke mente, han skulle betale for at få ændret navne på flybillet. Men hans egen fejl kostede 550 kroner per billet per strækning, var kendelsen.

Air TURKISH

Det kostede en dansk forbruger næsten 92 kroner per bogstav, der skulle ændres, efter den rejsende havde indtastet forkerte navne på to flybilletter.

I hvert fald har Forbrugerklagenævnet afgjort, at et flyselskab i en konkret sag kunne opkræve 2.200 kroner i gebyr for at ændre navnene på to flypassagerers billetter skriver Standby.dk

Forbrugeren havde ved bestillingen selv indtastet forkerte efternavne – i forhold til navnene i passet – på to af de seks rejsende, han købte billetter til, skriver nævnet i en pressemeddelelse.

Forbrugeren havde skrevet navnet ”Madsen,” men efternavnene var ifølge passene nogle ganske andre, i alt på 12 bogstaver – et mellemnavn på fire bogstaver og så ”Andersen.”

Forbrugeren havde i december sidste år købt seks returflybilletter fra Hamborg til Gran Canaria for 8.378 kroner med afrejse midt i februar i år og hjemkomst en uge efter.

Dagen inden afrejsen kontaktede forbrugeren flyselskabet og oplyste, at han ved bestillingen havde indtastet efternavnet ”Madsen” på to af de rejsende, men at de pågældendes efternavn rettelig var ”xxxx Andersen”.

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies