0
0
0
s2sdefault

Kan du forestille dig at bestille en middag ud fra stedet menukort, med bind for øjnene? Nej vel? men det er lidt sådan jeg har det, hver eneste gang jeg smutter ud på mine næsten daglige gåture.

 I det øjeblik jeg beslutter for for at gøre endnu et forsøg på at opleve millionbyen Medan i det nordlige Sumatra, ved jeg simpelthen ikke hvad der venter mig.

ID Md Gatur 2711 19 2

Tag nu billedet her over. Trafikken står næsten stille.. Jeg vælger at gå ud i de forskellige vognbanerr, fire i alt, og går helt oplagt meget hurtigere frem til fods, end de snesevis af biler som jeg overhaler. Lidt som i Bangkok i gamle dage, hvor gennemsnitshstigheden i bil ofte var cirka 4 km. i timen.

ID Md Gatur 2711 19 3

Skiltene som du ser her over, er en forholdsvis ny skik i Indonesien. Bruges mest til bryllupper, er vel en fem sseks m2 stor buket (plastik) blomster. Men de store skilte dækket medd plastikblomster, bruges også til jubilæer, åbning af nye virksomheder, osv. Jeg tænkte først på, at det var et brullup som blev fejret på et af de store hoteller.

ID Md Gatur 2711 19 4

Men et minut eller to senere, ikke mindst da jeg så boder hvor man solgte buketter og det som ligner, blev jeg klar over at de var studerende som fejrede at de var færdige med deres uddannelse.

 ID Md Gatur 2711 19 6

Hvor der er mange mennesker i Indonesien, er der folk der forsøger at sikre sig den næste fyldte risskål. Se bare skiltene her, presseninger med snesevis af påtrykte tilbud, lige fra middagsretter til juice og søde drinks komponeret af forskellige farver gelé.

ID Md Gatur 2711 19 7

Jeg taler flydende hverdagsindonesisk, og spørger ejeren af biksen, om han virkelig har alle de retter han reklamerer for. han smiler tilbage, og spørger hvad jeg vil have. Og ganske rigtigt, han melder pas, eller udsolgt. Måske er sandheden at finde et sted i midten.

ID Md Gatur 2711 19 8

Her ser du een families levebrød, en gammel skrællet MC, og en lille restaurant som fungerer som sidevogn.

ID Md Gatur 2711 19 10

Endelig finder jeg nogle af de unge, som trafikpropper, fest og gaver handler om. Familier fejrer deres voksne børn, måske har hele familien lidt afsaavn for at i det mindste et af børnene kunne få en god uddannelse, og hvis "gud" vil, en god eller forbedret tilværelse for hele familien.

ID Md Gatur 2711 19 11

Jeg fortsætter min tur ind mod byen, og er dårligt nok komme mere endd fem seks meter væk fra paarkeringspladsen, hvor nyuddannede studerende blev fejret, før end jeg blev stoppet at to unge studerende fra samme universitet, som dog mangler flere år af deres uddannelse. De vil have selfier med mig. Normalt siger jeg nej, men jeg har, eller har forsøgt at lære af den omrejse FB-ven "Claus Montana" som jeg ofte beskriver som "verdens bedste turist". De var utroligt søde, og da det øjeblikke senere begyndte at regne, kom de ind under min paraply.

ID Md Gatur 2711 19 1

Husker du debatten og lovene om håndtryk i Danmark? her ser du endnu et bevis på, at Islam forvaltes meget forskelligt fra land til land, regioen, og verdensdel for sig. Da vi kom frem til et T-kryds, skulle de til venstre, og jeg skulle til højre. En her og sød oplevelse, som begyndte med en gigantisk trafikprop. Livet er ikke det værste jeg har.

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies