0
0
0
s2sdefault

Kulturchock med omvendte fortegn. Inkl. et grusomt mord. Jeg havde vel levet som freelancejournalist i Asien i en halv snes år, da jeg solgte en artikel om dansk turisme i Thailand, til en af mine kunder, et HK fagforeningsblad som også dækkede turisme. Og hvis jeg skal være ærlig her op til jul, og det skal jeg vel, var jeg ikke den eneste som blev chokeret på den todages tur, som jeg skulle dække.

A TH BKK redtLYS2

Der er nok ikke så mange der ved det, men der er flere danske underleverandører til danske rejsebureauer i Thailand. Eksempelvis blev Larsen Rejser serviceret af Adisti, ejet af den danske konsul i Jomtien / Pattaya, Stig Vagt Andersen og Bent Laasholdt, som nu driver Admirals Pub & Restaurant i Bangkok .... Det var en anden af de lokale danske underleverandærer, som havde inviteret mig med på en 2-dages tur med én enkelt overnatning.

Jeg var med fra start, i bussen der kørte rundt og samlede danske turister op Bangkok. Rejselederen var en ung dansktalende thaikvinde, som kom med sin mor til Danmark, efter at moderen af uransagelige grunde og veje varendt hos en gammel dansk mand i Danmark.

Den første situstion som viste mig, at det kan være en chokerende oplevelse at lande og begive sig rundt i det såkaldt thailandske feriepaaradis Thailand, husker ikke lige, om landet var regeret af en militærjunta på det tidspunkt. Det undskylder jeg MAJET, der har trods alt kun været en 20 til 30 styks af slagsen. Men altså, bussen stoppede for rødt, forholdsvis usædvanligt. Og da vi havde holdt der i 20 sekunder, sådan cirka, begyndte turisterne som havde betalt formuer for at opleve paradiset, at gå i panik. Og tænk så lige på, hvad det udviklede sig til hen ad forløbet. Som det er heeeeelt normalt, holdt vi der i 90 sekunder. Flere af turisterne stod op og råbte og skreg. De ville videre. Hvem gad dog at bruge tiden på at se sig omkring, og tage en vildt fremmed kultur ind?

Og slet ingen spurgte til baggrunden for de lange forløb inden farveskift. Nemlig at thailændere har svært ved at respektere at rædt, ud over at det er en smuk farve, også betyder at man skal afvente så de folk som sser grønt, kan komme rimeligt og livsbevarende over krydset. Hvis man lave intervaller på omkring 20 sekunder, ville det hele gå op i kaos og med hvad der af følger.

A TH BKK byggeplads1

Længere fremme på opsamlingsturen rejste en midaldrende fyr sig op, og brokkede sig over måden man drev en byggeplads på. Den skulle ellers være god nok. På et STORT skilt udenfor, stod der med enorma bogstaver SAFETY FiRST. Den gang brugte man stadig arbejdere fra Isaan, den fattige region hvor langt de fleste prostituerede, og hustruer til ensomme danske mænd som ønsker sig en aupair med udvidede forpligtelser. Og det var almindeligt kendt, at de etnisk kinesiske havde en ret konstant metode til at holde arbejdsulykkesstattestikkerne fint polerede. Fattige bygningsarbejdere, iført korte bukser og klip klapsandaler, som faldt ned og slog sig så meget at de døde af det, blev støbt ind i hotelfundamenter. Næste gang du overnatter på et af de store hoteller, så tag venligst de indstøbte bygningsarbejdere med i din aftenbøn.

Vi skulle blandt andet ud til dødens jernbane over den verdenskendte "River Kwai" flod, og ikke mindst, overnatte på et flydende hotel, som i øvrigt blev min store positive oplevelse. Til gengæld kom en danske teenagepiger som var med, ud for en formodentlig traumatiserende oplevelse, som endte i et voldsomt drab.

A TH Kanchanaburi floating1

Beliggenheden var faantastisk. Værelserne var spartanske, men gode, og fremfor alt rene og velholdte. Hotellet var placeret max 50 meter fra et lille vandfald, som vi svømmede ind under. Maden var absolut fremragende, meget af det var baseret på kokusmælk. Absolut super. Og øllene var kold.

Et sandt paradis. Indtil et skrig flænsede natten. Medd mord til følge. En teenage pige havde fundet et firben nær hendes natbordslampe. Ved ikke om pigen tissede i bukserne af skræk. Men alvorligt var det. Og hvorfor var det ffirben, een lille gekko, nær ved lampen? Fordi den spiste de fleste af de myg der var i værelset.

Og nu kommer vi endelig til mordet. En tjener blev tilkaldt, og den stakkels mand blev tvunget til at dræbe det lille nyttedyr.

A TH Gecko Tokay1

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies