Samfund

contentmap_module

0
0
0
s2sdefault

"Der er bryllup i den næste gade. Vil du med?" Jeg svarede ja, selvfølgelig. "Det er fattige folk, du skal ikke forvente noget særligt," blev jeg advaret. "Og hvad så, de involverede familier vil gøre alt hvad de kan-" svarede jeg tilbage-

0
0
0
s2sdefault

Nyt "Smart Visa" der henvender sig til specialister træder i kraft den 1. februar

0
0
0
s2sdefault

Mere end en tredjedel af thailandske par, der registrerede deres ægteskab i 2016, skilt samme år. Sidste år blev 118.539 ægtepar skilt. Andelen af ​​skilsmisser blandt nye ægteskaber steg til 39 pct. Det er en stigning fra 27% 2006.

0
0
0
s2sdefault

Phukets dyreste bilnummerplade har de "lykkebringende" tal ‘9999’, er netop blevet solgt på auktion. En årligt tilbagevendende begivenhed. Og som tidligere vækker priserne på nummerplader enorm interesse. Men reelt er overtro, som salget er udtryk for, utroligt udbredt i Thailand, og reelt i det meste af Asien.

0
0
0
s2sdefault

Siden 2004 har oprørere i området nær grænsen til Malaysia dræbt 184 skolelærere, i tre grænseprovinser siden volden blussede op i 2004, udtalte en senior lærer tirsdag til thailandske medier.

0
0
0
s2sdefault

To mennesker blev dræbt, og 15 blev kvæstet, da en mandlig bilist fik et epileptisk anfald og pløjede sin bil ind i motorcyklister og andre på South Pattaya Road.

0
0
0
s2sdefault

Samtlige mere end 10.000 7-Eleven butikker i Thailand modtager nu betaling via dit Visa-kort.

0
0
0
s2sdefault

En baby som formodes at være 7 dage gammel, blev fundet ved et busstoppested i busstoppested i Chachoengsao-provinsen øst for Bangkok.

0
0
0
s2sdefault

Der er en stor frygt for at chaufførers to dages strejke mod krav om modernisering, vil betyde store trafikproblemer.

0
0
0
s2sdefault

Næsten to tredjedele (64,2 procent) af den thailandske befolkning, der for nylig deltog i en undersøgelse, mener at retfærdigheden IKKE vil ske fyldets i sagen, hvor multimillonæren i dollars, Premchai Karnasuta og tre andre er anklaget for blandt andet krybskytteri og drab og suppekogning på en fredet Sort Panter, ii en nationalpark i Kanchanaburi, netop fordi de pågældende tilhører en "indflydelsesrig samfundsgruppe".

0
0
0
s2sdefault

Mindst én million thailandske børn og unge lider af depression. Og yderligere to millioner i samme aldergrupper er i fare for at blive ramt af depression.

0
0
0
s2sdefault

Cirka 10 % af færdselsbetjentene i Thailands hovedstad, dumpede til en test i Thailands færdselsregler, at de nu har forbud mod at give bøder til trafikanterne omkring dem.

0
0
0
s2sdefault

De ældre i det thailandske samfund bliver ældre og ældre. Samtidigt fødes der for få børn til at holde balancen mellem generationerne.

0
0
0
s2sdefault

Elefanter er smukke dyr, som vi ikke vil leve uden. Men de kan også være en plage. Thailandske bønder nær grænsen til Malaysia, har på det seneste ødelagte fattige bønders afgrøder i Yala provinsen

0
0
0
s2sdefault

Reglen om at pensionister kun kan få grundbeløbet af deres folkepension, hvis de flytter udenfor EU, og nogle få andre lande, er noget dybt uretfærdigt møg, som skal ændres. Ingen tvivl om det. Jeg har selv prøvet at leve i Cambodja for en brøkdelspension på cirka 3.800 kr. Det var overlevelse.

Hvis du oplever det samme, at du hvis du bor lovligt i Thailand og andre asiatiske lande kun lige kan overleve, så tjek lige her. Løsningen er ikke for alle, men måske passer den til dig.

For mig selv, en "fattig" folkepensionist, begyndte eventyret med Bulgarien i foråret 2015. En af mine meget gode venner i Thailand, gav mig idéen til at flytte til Bulgarien. Han boede i Thailand, og en dag påstod folk på immigrationen, at hans månedlige dokumenterede indkomst på den gang ca 36.000 bath, ikke var nok til at få et årsvisa, eller hvad de nu kalder det.

Han var på samme straf som jeg: Du har forladt EU, duer ikke, så du får kun grundbeløbet. Jeg selv er på brøkdelspension, får omkring 3600.00 kr. Og jeg vil påstå, at jeg overlevede. Mine amerikanske, engelske, og australske venner i Cambodja, betragtede mig som fattig. Og ja, jeg overlevede. Hverdagen løb rundt. Men heller ikke mere.

Samtidigt blev både min ven, og jeg ældre, og mere skrøbelig, hvad med dig selv?

Min kammerat er typen, der kan sidde og rode med Internettet i ugevis, hvis der noget der går ham på. Efter problemerne med immigrationen, knoklede han med at finde en løsning. Og han faldt meget hurtigt over Bulgarien, som er ved at blive et nyt Spanien for nordeuropæere. Det tror da pokker. Det er Europas billigste land.

Folk der har penge til det, kan nu købe hus eller land i eget navn, og det danske sygesikrings bevis byttes bare her i Bulgarien, så man har dækning ved lægebesøg og indlæggelser. Plus at det bulgarske sygefor sikringskort kvalificerer dig til til at få et såkaldt Residence Card, som der er mange fordele ved.

Det er her, at det er på tide at spørge: Hvad er det oplagt værste ved en flytning, ud over de praktiske ting, som hvad med thaifamilien, hvad med huset i thaikonens navn, bilen, og alt det andet.

For mig var der ingen tvivl. Jeg havde ingen værdier i Thailand/ Asien. Var ikke i et forhold, så det værste ville blive den bulgarske vinter. Bulgarien har et rigtigt dejligt forår, en sommer som folk betaler penge for at komme ned til. Og et langt blidt efterår, som først forsvinder og bliver til vinter midt i november.

Det hele, Thailands herlige vejr fra november til april, og Bulgariens vejr der passer som fod i hose til Thailands regntid, nærmest skriger på 7 måneder + 5 måneders pakken. / måneder i Thailand, og 5 måneder i Thailand.

Reglerne omkring hvor længe man skal bo i EU per år, og stadig have alle pensions og sygesikringsrettifheder, er at man indenfor de sidste rullende 12 måneder skal have opholdt sig mindst 6 måneder indenfor EU.

Gør man det, får man udbetalt folkepension og ældre check, som om man boede hele året indenfor EU.

Når det gælder bolig, kan du købe i eget navn, to danskere købte huse i BG i sidste uge. Eller du kan leje. I den by ved havet, hvor jeg slår mig ned, er der 1200 lejemål ledige hos de lokale mæglere. Priserne på lejeboliger er cirka 50% til 60% af hvad de er i Hua Hin eller i Krabi.

Her i opdateringens stund sidder jeg 300 meter fra Sortehavet. Dette er min tredje sommer i Bulgarien.

Min økonomi har gennemgået et mirakel. Husk at jeg er på brøkdelspension, fordi jeg har boet så mange år udenfor Danmark og EU. Jeg får cirka 7.000 kr udbetalt per måned plus ældre check. De første to somre her i Bulgarien havde jeg ting der skulle klares økonomisk, og jeg fik lavet mine tænder. Men alligevel har jeg kunnet rejse til Asien begge vintre.

Denne sommer kan jeg spare omkring 40% af min pension op. På trods af at jeg føler at jeg lever om ikke som en millionær, så i det mindste som en konge.

Bare et eksempel, min toværelses lejlighed her 300 meter fra Sortehavsstranden koster lidt mere end det halve af, hvad en tilsvarende lejlighed koster i Hua Hin eller i Krabi.

Der er folk der ikke vil tro på, når jeg siger at Bulgarien er cirka 40% billigere end Thailand. Men sådan ser det ud fra min altan.

Dertil kommer, at når jeg er her, når jeg rejser ud eller ind i Bulgarien, har jeg ret til det jeg gør. Jeg skal ikke kvalificere mig. Jeg skal ikke bestikke nogen, jeg skal ikke gå med en utryghed om, hvad det næste bliver omkring visa.

Immigrationsfolkene i lufthavnen i Sofia har kun én ud af nu seks gange åbnet mit pas. Så snart de ser at mit pas er et EU pas fra Danmark, smiler de og vinker mig videre.

Og nu gentager det hele sig når jeg motionerer mindst hver anden morgen. På min vej fra Krabi by mod Ao Nang og videre, kommer jeg forbi adskillige gummiplantager.
Plantagen du ser her bag min cykel, består af træer som vel er 20% til 25% af hvad træerne kan vokse sig til, og stadig producere gummi.

Man skærer et sår i træet, og det bløder så rågummi, som lander i en skål. Som jeg har set det i samme plantage tager det omkring fem til seks dage at fylde en skål med top.

Efter at jeg havde taget billederne her over, kørte jeg til Ao Nang, og på vejen tilbage mod Krabi by var jeg heldig at møde denne pick up, som jeg ventede på grønt lys sammen med. De mange klumper rågummi kan sagtens være blandt dem, som jeg fotograferede cirka to timer tidligere.

Offentliggjort første gang 17. juni 2015. Opdateret dags dato.

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies