Samfund

contentmap_module

0
0
0
s2sdefault

Danske Hummel, med ejeren Christian Stadil i spidsen, trak sig fra en femårig sponsoraftale med det tibetanske fodboldlandshold, angiveligt fordi der var langt større fortjeneste på at sælge Hummel sportbeklædning til moderlandet Kina.

Det er Ekstra Bladet som bringer historien.

Formiddagsavisen mener at Christian Stadil og Hummel trak sig fra samarbejde med det tibetanske landshold, da virksomheden i 2007 ville forsøge at få en markedsandel på det langt større kinesiske marked. Et sponsorat til Tibet, og et frugtbart samarbejde med Kina på samme tid, var reelt en politisk og kommerciel umulighed.

Beslutningen om at droppe støtten til det tibetanske fodboldlandshold kom efter de kinesiske toldmyndigheder havde stoppet en større sending Hummelvarer, som var beregnet på det kinesiske marked. Forinden havde den kinesiske presse skrevet om netop Hummels hjælp til Tibets fodboldlandshold.

Landsholdet var i følge Ekstra Bladets totalt afhængig af Hummels støtte.

"Samarbejdet sluttede på grund af Hummels satsning på det kinesiske marked, og det var desværre ikke en lykkelig skilsmisse", siger Michael Nybrandt, der er international koordinator for Tibets fodboldforbund.

Koordinatoren var og er stadig her i 2012 fem år efter sagen forundret over at Hummel først valgte at støtte Tibets landshold, for derefter at droppe den igen, for at forbedre forholdet til kineserne.

Hummel skrev oprindeligt en kontrakt med Tibets fodboldlandshold, som skulle løbe fra og med 2006, til og med 2011, men brød allerede aftalen i 2008.

Christian Stadil fra Hummel forklarer, at der ikke var noget fodboldlandshold inden Hummel kom ind med den omtalte kontrakt. Landsholdet fik vores støtte i den sværeste periode.

Vigtigst for bruddet med det tibetanske fodboldlandshold var ikke, at der skulle skabes profit i det røde Kina. Til sit forsvar siger Stadil, at Hummel har haft 22 butikker i Kina, men har ingen i dag. det faktum skulle bevise, at kontraktbruddet ikke skete af hensyn til mulig handel i moderlandet.

 
 
 
 
 
 

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies