Turisme

contentmap_module

0
0
0
s2sdefault

I dag tirsdag er det to uger siden at jeg landede i Medan, Nord Sumatra, efter et par dage i Bangkok. Og for anden gang i træk blev det Medan. Igen. Det har jeg flere gode grunde til, d e t vil jeg komme tilbage til. Og...

I løbet af min nomadesommer ved Sortehavet, min femte i øvrigt, forsøgte, tænkte jeg jævnligt på, hvad jeg kunne gøre for at forbedre mit kommen knap seks måneder lange ophold. Noget som havde plaget mig sidste vinter var, at jeg boede mindst en halv time i taxi, og ofte var jeg oppe på én time, hver vej.

BG tankstation

Det ville jeg simpelthen ikke opleve igen. Jeg cykler jo normalt forholdsvis lamgt, næsten dagligt, det er for farligt i Medan. Så jeg fandt ud af, at jeg skulle bo et sted i rimelig afstand til centrum.

Jeg havde bestilt en enkelt nat på det guesthouse hvor jeg overnattede fire fem dagen i julen 1994. I øvrigt et ophold, altså den gang, som fik alvorlige konsekvenser, den historie kan jeg også komme tilbage til senere. Inden jeg rykkede ind på Wisma Yuli, tjekkede jeg med god hjælp et muligt værelse, eller en lejlighed. Vi var flere steder. Alle var max 1 km. fra det jeg og mange andre halder Medans centrum, i rimelig afstand til Den Store Moské, og Medans jernbanestation. Der er vel en lille kilometer mellem de to punkter.

 Aaa ID Md nov1Aaa ID Md nov2Aaa ID Md nov3

Det sidste sted vi tjekkede, var et af tusindvis af hoteller som har tilsluttet sig en relalativt nyt booking og markedsføringssystem, kaldet RedDoorz.

Hotellet havde den mest pudsige eller underlige placering jeg har oplevet gennem mere end 25 år med cirka 150 rejsedage om året. Med en smal indgang fra gaden, hotellet lå faktisk inde i baggården.  Men vi gav det en chance.

Det havde faktisk mindst to værelser, som var rimelige muligheder. Begge var langtt fra det såkaldt "normle, når det handler om design og størrelse. Og med A/C,TV,  et par simple stole, og et lille sofabord.

Aaa ID Md nov4Aaa ID Md nov6

En af forskellene på Medan og thailandske byer som Jomtien, Hua Hin, og Bangkok er, at der ikke er samme udvalg på boliger til langtidsophold af rimelig standard. I Medan er der tusindvis af værelse beregnet til studerende, udstationerede statsansatte og lignende. Man skal nærmest ind på hoteller for aat få noget rimeligt. Men... som er betydeligt dyrere end noget tilsvarende i eksempelvis Jomtien eller Hua Hin.

Aaa ID Md nov10

Der er så mange ting der er billigere i Medan, ikke mindst de taxi´er som jeg gerne ville undgå at sidde i halve eller hele timer dagligt. Sidste vinter havde jeg en lejlighed, eller et stort værelse med et lille køkken, plus A/C, køleskab, TV, og en lille svømmepøl, som jeg aldrig brugte, og et wifi som aldrig rigtigt fungere. Jeg gav 4.0 mio IDR ( Indonesiske Rupiah).

Det aktuelle værelse er centralt beliggende, location, location, location, og det er derfor dyrere. Nemlig 4. mio IDR for mindre. På trods af d e t, er jeg meget glad for byttet. Jeg nyder utroligt meget, at jeg kan gå rundt i området. Til selve centret, men også til steder hvor jeg sidste år tog en taxi. Så indtil videre bliver jeg her. Og hvis jeg beslutter mig til, køber jeg mit eget lille køleskab, så jeg undgår at bruge det fælles af slagsen.

 

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies