Turisme

contentmap_module

0
0
0
s2sdefault

Dyremishandling. Hvad er det? Tusindvis, hvis ikke millioner af danskere misrøgter deres kæledyr. Lader hunde være alene hele dagen, hankatte kastreres, og i landbruget er 20 til 25% af smågrise døde alle ved fødslen. Burhøns. Tjae. Vel det samme. Ramaskrigene kommer f'ørst, hvis de samme efter min mening dyremishandlende danskere rejser til Thailand, og bl. a. rider på elefanter.

A TH MIG SELV Opinion1

Elefanter hører nemlig hjemme i junglen, ude på sletten, etc etc. Som heste, grise, høns osv osv vel ogsså gør!!! Eller hvad?

Ingen dyr skal mishandles, det er min generelle mening. Hverken hamsteret i dets hjul, den lille fede køter, som holder bedstemor i live, så hendes børn og børnebørn ikke behøver at besøge hende.

Og så er der selvfølgelig elefanterne. I Europa eksempelvis, har vi brugt heste, okser, osv som livsnødvendige nyttedyr. Samme med elefanter, løver, tigre, osv osv som man brugte i danske cirkus. Og i Thailand, og i andre lande har man brugt elefanterne som trækdyr. Jeg ved ikke hvornår elefanter kom ind i den thailandske turistindustri. Men selvfølgelig er det urimeligt, at elefanter mishandles fra de er helt små, og misbruges til deres dødsdag.

I 1994 var jeg og min indonesiske magisterkone på en meget lang cykeltur. Den blev blandt andet financieret ved at jeg skrev om turen. Jysk rejsebureau tilbød mig at vi kunne komme med på en GRATIS tredages tur ved det ret nye rejsemål Umpang syd for Mae Sod, tæt ved den burmesiske (Myanmar) grænse, hvis jeg skrev en artikel til bureauets lille reklameavis.

A TH MIG SELV Opinion1

Jeg tog imod tilbuddet med kyshånd, og det var en utrolig oplevelse. Vi raftede ned ad en flod. Sov i telte, vandrede videre til en elefantlandsby, hvor vi overnattede én gang til. For så næste morgen, at starte en tre til fire timer lang tur på elefantryg tilbage til "civilisationen".

Det var en fantastisk oplevelse. jeg husker, glemmer aldrig, at jeg fik fodmassage af "min" elefants skulderblade, som hoppede op og ned, og derved massarede det som var i nærheden.

Den gang vidste jeg intet, havde ikke tænkt en eneste tanke om hvordan man "dresserer" små elefanter til at adlyde ordrer, osv osv. Husk at det var inden internettets mange sociale medier, mange hjemmesider, osv osv.

Senere, efter at vi har fået langt nemmere og mere direkte adgang til informationer, blandt andet om dyremishandling, har jeg når det har været muligt, delt information om mishandling af bl. a. elefanter. Man kan vel sige at jeg betaler min bod, mange gange måske, tilbage for den ene ridetur på elefant, den gang midt i 90erne. Og med den viden jeg har i dag, kunne jeg ikke drømme om at ride på elefanter, lade mig fotografere med dopede tigre, eller for den sags skyld spørre en hund ind, alene hjemme, eller kasterere en hankat.

A TH MIG SELV Opinion1

Jeg sætter stadig links ind i mine grupper med artikler som fordømmer behandlingen af turist-elefanerne. Men jeg tænker nu, jeg tror at det er noget nyt for mig, hvad der ville være sket, hvis elefanterne ikke var... ja undskyld mig, ikke var elefanter, men noget mindre iøjnefaldende.

Og igen, hvordan i alverden kan det lade sig gøre at spærre millionvis af papegøjer og andre smukke frhedstrængende fugle ind i bure, stort set protestfrit.

Eller hvad med mennesker, danske bombefly som bombede tusindvis af bygninger, familiehjem osv osv i Syrien? Danske tropper som var med til at regime change i Irak og senere i Libyen?

Eller lad os tage det nære i Thailand, hvor danske turister giver penge til souvenirsælgende børn, drenge der tvinges til at jonglere med en fodbold i Walking Street i Pattaya, eller unge kvinder og eller enlige mødre, som af familier hjemme i fattige familier tvinges til at betjene sexturister, også fra Danmark?

Ja undskyld at jeg spreder mishandlinger af levende væsner lidt ud.

Og husk nu, at jeg er imod dyremishandling. Stensikkert.

A TH MIG SELV Opinion1

 

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies