Thailand / Asien

contentmap_module

0
0
0
s2sdefault

Så skete det igen. En turist tager, eller forsæger at tage sit livs bedste billede. Og så bliver det hans sidste. Iført et par sorte shorts og ikke så meget andet, falder en ung fransk turist ned i døden, efter at have taget et billede af et vandfald. Det var i øvrigt anden gang inden for fire måneder, at d e t skete for en turist, som måske har spinket og sparet, og glædet sig til sin "livets rejse", og så ender det sådan.

A TH.Fransk1

Nu vi taler om "Vandfald". Som nyuddannet fra DJH, 42 år gammel, blev jeg meget hurtigt freelancer, og en tur med to andre kolleger åbnede jeg en 30-årig karriere som verdensomrejsende journalist med en tur til Afrika.  Tog inden min flytning til Asien i 1992 tre gange til bl a Zimbabwe. Derfor hører jeg selv til den gruppe af mennesker, som har oplevet Victoria Falls på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Faldet er 107 meter, så når det gælder fald, er det verdens største. Anden gang, i regntiden, kom jeg der til i en lejet bil, og jeg kunne se støvskyen cirka 20 km væk, og man hørte det enorme brag mindst 10 km borte.

Også ved det enorme vandfald, skulle turister have deres livs bedste billede, og hver evig eneste måned, var der mennesker, som blev taget på dødens rejse, 107 meter, båret af deres optimisme, begejstring, og manglende evne til at lytte til andre. Den slags ser vi jo også i Thailand, stort set dagligt. Kondomer er for tøsedrenge, dødsulykker på grund af spritkørsel, er noget der rammer andre, bestemt ikke danske turister og fastboende. Minibusser med ofte narkopåvirkede chauffører: samme.

Tilbage til den tåbelige og ulykkelige dødsulykke på Koh Samui. Fyren var i Thailand for at besøge en ven, som var flyttet til Thailand, og den ven tog ham rundt og viste ham det land, som han og så mange af os andre elsker højt. Og så ender det sådan her, at en 33-årig fyr, kan man sige at han var i sin bedste alder, ender med at dø? Den lokale presse beskriver skaderne efter det dødelige fald. Det holder jeg mig fra. Tilbage er en opfordring til at, så mange som nu en gang muligt begynder at lytte til, og ikke mindst reagere konstruktivt på andres advarsler.

 

https://www.thaiexaminer.com/thailand-news-forums/topic/704-frenchman-ignored-cordon-died-taking-ko-samui-waterfall-selfie-same-as-spaniard-in-july/

 

Denne hjemmeside bruger  HTTP Cookies